Baptistinaisten kansainvälinen rukouspäivä 1.11. 2021 – Raamattutunti

Rohkea elämä!

Sen tähden me voimme turvallisin mielin sanoa:
— Herra on minun auttajani,
siksi en pelkää.
Mitä voisi ihminen
minulle tehdä?

Hepr. 13:6

Yllä olevat Heprealaiskirjeen sanat ovat rohkeita sanoja. Ne julistavat sellaista rohkeutta, joka on totta silloin, kun Herra on meidän puolellamme. Rohkeus ei tarkoita pelottomuutta, vaan kykyä työntää pelko syrjään.

Kun apostoli Paavali kirjoitti nuo sanat, hänellä oli täysi syy pelätä. Kuolevaiset ihmiset olivat aiheuttaneet hänelle paljon harmia. Jakeista 2. Kor. 11:23-27 voimme lukea listan siitä, mitä kaikkea hän oli kokenut:

Paavali oli ollut vankilassa, häntä oli ruoskittu ja hän oli ollut kuolemanvaarassa monta kertaa. Hän oli saanut viisi kertaa yhtä vaille 40 ruoskaniskua, ja kolmasti raippoja. Hänet oli kivitetty ja kolme kertaa hän oli joutunut haaksirikkoon. Hän oli ollut vaaroissa rosvojen käsissä ja vaaroissa sekä juutalaisten että pakanoiden keskellä. Vaaroissa kaupungeissa, autiomaassa ja merillä. Usein hän oli kulkenut nukkumatta, ruuatta, vedettä, sekä kärsinyt kylmyyttä ja alastomuutta.

Paavali ymmärsi elämän haasteellisuuden! Kuitenkin kaiken keskellä hän sai rohkeuden jatkaa. Miten se oli mahdollista?

Uskon syyn siihen olleen se, että Paavali turvasi luottavaisesti Herraan, koska hän kerta toisensa jälkeen kuuli sydämessään Jumalan sanat: ”Minä en sinua jätä, enkä koskaan sinua hylkää.” (Hepr. 13:5b)

Kun Paavali oli vankilassa perustettuaan Filippin seurakunnan, hän kirjoitti seuraavat sanat:

Iloitkaa aina Herrassa! Sanon vielä kerran: Iloitkaa!

Tulkoon teidän lempeytenne kaikkien ihmisten tietoon. Herra on lähellä.

Älkää olko mistään huolissanne, vaan saattakaa aina se, mitä tarvitsette, rukoillen, anoen ja kiittäen Jumalan tietoon.

Silloin Jumalan rauha, joka ylittää kaiken ymmärryksen, varjelee teidän sydämenne ja ajatuksenne, niin että pysytte Kristuksessa Jeesuksessa.

Fil. 4:4-7

Näissä jakeissa on neljä avainta rohkeaan elämään:

1. Muista iloita

Ylistä Herraa olosuhteista huolimatta. Pieni kynttilä voi olla suurena valona ja pieni ylistyksen sana voi poistaa raskauden sydämestä. Kiitä Häntä Hänen lohdutuksestaan, Hänen läsnäolostaan ja Hänen johdatuksestaan. Kiitä Hänen laupeudestaan, rakkaudestaan ja armostaan. Ylistä lakkaamatta Herraa siitä, kuka Hän on — ei siitä, mitä Hän kykenee tekemään — vaan siitä, mitä Hän on jokaiselle meistä.

2. Muista että Hän on kanssasi

Emme ole koskaan yksin. Voimme mennä maailman synkimpään kolkkaan — Jumala on siellä. Voimme kulkea alimmassa laaksossa — Jumala on siellä. Ei ole mitään paikkaa, mihin elävän Jumalan Henki ei yllä tai minne Hän ei voi tulla kanssamme. Hän on luvannut, ettei Hän jätä eikä hylkää meitä (Matt. 28:20). Muistan kulkeneeni kaikkein pahimpien bordellien läpi Intiassa ja ihmetelleeni, voisiko Hänen rakkautensa olla niin pimeässä paikassa läsnä. Kun juttelin naisten kanssa, jotka olivat jonossa ja odottivat asiakkaita, kun otin sydämestäni osaa ja pidin heitä kädestä, join heidän kanssaan teetä… havaitsin, että Jumala oli todella siellä.

3. Muistaa kiittää

Meidän tulisi aloittaa rukouksemme kiitoksella. Jumala on kaikkien hyvien lahjojen antaja (Jaak. 1:17) ja Hän haluaa siunata lapsiaan (Matt. 7:11). Kiitä Häntä kaikesta. Kiitä terveydestä, huolenpidosta, pelastuksesta, ateriasta pöydälläsi… lista on loputon. Yhdy psalminkirjoittajan sanoihin, kun hän toteaa: ”Minä kiitän Herraa joka aika, Hänen ylistyksensä on alati minun suussani. Herra on minun sieluni kerskaus, nöyrät sen kuulevat ja iloitsevat.” (Ps. 34:1-2) Kun ylistys on huulillamme, sydämemme rohkeus kasvaa.

4. Muista että rauha varjelee sydäntäsi

Jos elämme tällä tavalla, Hänen rauhansa hallitsee. Vaikka maailma kaatuisi ja murheita tulisi (Joh. 16:33), meidän rauhaamme ei määritä olosuhteemme. Joskus Jumala rauhoittaa myrskyn, toisinaan Jumala sallii sen raivota ja rauhoittaa lastaan. Meitä kehotetaan Sananlaskuissa: ”Yli kaiken varottavan, varjele sydämesi, sillä sieltä elämä lähtee.” (Snl 4:23) Anna Hänen rauhansa levätä ylläsi, anna Hänen rauhansa asua sydämessäsi; hengitä syvään Hänen rauhaansa, joka käy yli ymmärryksen (Fil. 4:7), ja kohtaa haasteet rohkeasti.

Päätös

Rohkea elämä vaatii meitä olemaan vahvat Herrassa ja Hänen väkevyytensä voimassa (Ef. 6:10), pysymään lujina; pukeutumaan kunnolla tulevia taisteluita varten (Ef. 6:13-17), rukoillen ja täydessä uskossa (Ef. 6:18) ja tehden evankeliumin salaisuutta tunnetuksi pelotta, sillä sitä maailma todella tarvitsee (Ef: 6:19).

Tämä edellyttää, että sanomme niiden kanssa, jotka ovat menneet ennen meitä: ”Herra on minun auttajani, en minä pelkää.”

Karen Wilson 
Maailman baptistinaisten puheenjohtaja

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s