Baptistinaisten rukouspäivän rukousaiheet mantereittain

Aasia

Rukoillaan rauhan ja oikeudenmukaisuuden toteutumista Aasian maissa. Muistetaan erityisesti Burmaa (Myanmaria), että todellinen rauha ja sovinto saataisiin aikaan. Rukoillaan myös Etelä- ja Pohjois-Korean yhdistymistä ja että ne yhdessä palvelisivat Jumalan valtakunnan tulemista.

Rukoillaan luonnonkatastrofialueilla asuvien puolesta ja pyydetään varjelusta, ettei niitä enää tulisi.

Rukoillaan että Aasian maiden hallitukset suojelisivat naisia ja lapsia köyhyydeltä, väkivallalta, syrjinnältä, lasten hyväksikäytöltä ja ihmiskaupalta.

Afrikka

Rukoillaan, että islamilaisuudesta huolimatta Jumala antaisi afrikkalaisille viisautta oppia tuntemaan totinen ja rakastava Jumala ihmisten kautta, jotka rakastavat.

Rukoillaan että baptistinaiset saisivat voiman ja uskon kertoa Jeesuksen rakkaudesta ja anteeksianta- muksesta omissa yhteisöissään perheelleen, ystävilleen, työtovereilleen, vihamiehilleen ja toisista kulttuureista ja kielistä tuleville ihmisille.

Rukoillaan Afrikan maiden johtajille ja virkamiehille Jumalan johdatusta päätöksentekoon ja toimintaan erityisesti talousasioissa, että köyhyys lieventyisi ja että naiset ja miehet saisivat itseluottamusta.

Eurooppa

Rakkauden puute kristittyjen parissa lisääntyy, ja sen seurauksena on aina vain vaikeampaa saada heitä osallistumaan erilaisiin tehtäviin seurakunnissaan, samoin löytää niitä, jotka haluavat palvella Herraa. Rukoillaan, että uskovat ymmärtäisivät sen ilon, joka tulee toisten palvelemisesta.

Rukoillaan että ihmiset eivät menettäisi ensimmäistä rakkauttaan kiireisen elämänsä vuoksi.

Rukoillaan että kristityt perheet olisivat vahvoja Herrassa huolimatta korkeista avioeroluvuista ja suhteiden löystymisestä.

Rukoillaan rauhaa jokaiseen maahan. Ihmiset köyhtyvät sotien ja taloudellisten kriisien vuoksi Tämä saattaa johtaa poliittisten ääriryhmien nousuun ja väkivaltaan.

Rukoillaan pakolaisten dramaattisten tilanteiden puolesta Lähi-idässä[1] ja Euroopassa. Rukoillaan pelastusoperaatioiden jatkumista Välimerellä.

Karibia

Rukoillaan että väkivallan vitsaus naisia kohtaan loppuisi ja miehet hoitaisivat osuutensa isinä ja aviomiehinä niin kuin Jumalan Sana opettaa.

Rukoillaan että ihmiskauppiaat ja muut rikolliset tulisivat tuntemaan Jeesuksen, meidän Herramme ja Vapahtajamme armon.

Rukoillaan että kirkko pysyy lujana todistamisessaan tilanteessa, jossa mielivaltaisesti jätetään huomiotta Jumalan totuus ihmiselämästä ja ihmissuhteista.

Latinalainen Amerikka

Kiitetään vapaudesta levittää Jumalan Sanaa.

Rukoillaan että huumeiden välitys ja kidnappaukset saataisiin loppumaan.

Rukoillaan rohkaisua, jotta evankeliumi saataisiin vietyä seksiä myyville naisille, kodittomille, sairaille ja yksinäisille ihmisille.

Rukoillaan lisää päiväkoteja köyhien asuma-alueiden lapsille (kuten PEPE-hanke, joka on Euroopan baptistilähetysliiton rahoittama).

Lounainen Tyynenmeren alue

Rukoillaan, että Australiassa pastorit ja seurakunnat kannustaisivat naisia ja ymmärtäisivät heidän arvonsa seurakunnissaan.

Rukoillaan, että Uuden Seelannin naisten johtajat vahvistuisivat kutsumuksessaan voittaa naisia ja että sen kautta työ kasvaisi.

Rukoillaan että Fijin naisjohtajat saisivat työpajoista voimaa toimia ennaltaehkäisevästi yhteiskunnallisissa asioissa ja että he löytäisivät ratkaisuja Raamatun näkökulmasta ja että heidän tietonsa riskien hallinnasta lisääntyisi.

Rukoillaan Länsi-Papuan uusien hallituksessa ja kaupunkien organisaatioissa työskentelevien naisten puolesta, että he olisivat voimakkaita ja rohkeita levittämään evankeliumia työpaikoillaan. Rukoillaan myös maan jatkuvan poliittisen kuohunnan loppumista.


[1] Lähi-idänmaat kuuluvat Euroopan baptistiliittoon (EBF).