Hei

Sierra Leonen -jatkohankkeemme anomuksen kohdalla kävi nyt niin, että emme saaneet valtion rahoitusta vuosille 2019–2020, kuten olimme anoneet. Suurin syy oli varmasti se, että rahaa oli jaossa vain 18 milj., kun kansalaisjärjestöjen hakemukset olivat yhteensä 51 milj. Toki eväyspäätöksessä oli paljon perusteluja. Yhteyshenkilömme oli uusi ja oli selvästi lukenut hakemuksen huolella.

Suomen baptistikirkon hallitus ja kehy-ryhmä päättivät, että hanke halutaan viedä kunnialla loppuun omakustanteisesti. Tällaisesta toiminnasta on varmasti hyötyä, jos joskus vielä teemme vastaavia hakemuksia. Kestävästä kehityksestä kunnostetuissa kouluissa on huolehdittava. Matkustan itse maahan 5.3. ja palaan 14.4. Teemme loppuraporttia vuodesta 2018 ja laadimme poistumissuunnitelman, jossa paikalliset sitoutuvat jatkamaan koulujen kehittämistä ja ylläpitämistä hyvään suuntaan.

Kehy-tilillämme on jonkin verran rahaa, kiitos joulu-uhrien, käsityömyynnin ja synttärilahjakeräyksen sekä yksityisten lahjoitusten. Toimimme tässä vaiheessa sen mukaan, mihin omat lahjoitukset antavat mahdollisuuden. Avustamme opettajia koulutukseen liittyvissä asioissa ja annamme heille riisisäkkejä. Lahjoitamme jonkin verran tyttöjen koulupukuja ja toivomme voivamme yhdessä kehittää tyttöjen koulupukuihin liittyvää heidän koulunkäyntiään tukevaa käytäntöä. Jos suinkin saamme kasaan jonkin verran rakennusrahaa, autamme sillä Prince of Peace -koulua, joka jäi tarpeissaan väliinputoajaksi hankkeessamme.

8_sierraleone

Prince of Peace -koulun iloista väkeä taustallaan katos, jonka tilalle on tarkoitus rakentaa kestävämpi koulutalo oppilasmääräänsä viime vuonna onnistuneesti kasvattaneen koulun käyttöön.

Opetuksen kehittämisestä olen edelleen innostunut, mutta opettajapajat tapahtunevat tällä kertaa halvemman kautta, eli opetan väkeä kouluilla käydessäni, emmekä kerää suurta ryhmää konferenssikeskukselle. Kouluilla, ja myös perheiden kanssa, pitää vakavasti puhua koulutyön suorittamisesta loppuun, koska keskeyttäjiä erinäisistä syistä on niin paljon.

Olemme Annelin kanssa sopineet vierailut naistenpiiriin Turkuun 11.2 ja kokoukset Petäjävedelle ja Vehniälle 17.2. Kodin Ystävässäkin tulee olemaan aiheesta uutinen, joka on jo luettavissa baptisti.fi-sivustolla. Tässä suora linkki uutiseen.

Jos et pääse mukaan näihin tilaisuuksiin, mutta haluat auttaa kustannuksissa, Kehy-tilin numero on FI33 1581 3000 1150 70 ja viitenumero 201715.

Te naiset olette kaiken kaikkiaan olleet tärkeä tuki Sierra Leonen työssä ja myös matkoillani. Tuliaisina en tällä kertaa vie silmälaseja, mutta vien valmiina olevat peitot ja vauvanvaatteita.

Tänä talvena ehdin kokea kauniin talven, vaikka Afrikkaan lähdenkin. Iloista mieltä jokaiselle ja Siunausta!

Raili