Muistakaamme rukouksissamme Turkkia ja Syyriaa

Euroopan baptistien naisten liitto EBWU tiedotti presidentti Fabienne Seguinin kautta avusta, jota Euroopan baptistiliitto EBF antaa Turkin ja Syyrian maanjäristysalueilla. He pyytävät rukoilemaan heidän puolestaan, jotka ovat menettäneet rakkaitaan, menettäneet kotinsa tai ovat loukkaantuneita. He pyytävät myös rukoilemaan pelastushenkilöstön ja lääketieteellisen avun antajien puolesta. Lohduttakoon Jumala heitä ja antakoon voimia. Pelastustöitä vaikeuttaa tällä hetkellä lumisade ja pakkaselle laskevat lämpötilalukemat sekä se, että tiet ovat vaurioituneet pahasti ja pelastustyöt ovat vaikeita.

Turkin baptistikirkko tiedottaa, että heidän baptistikirkkonsa ja jäsenensä voivat kohtalaisen hyvin. Adana on yksi kärsineistä kaupungeista. 15 rakennusta romahti ja monet vaurioituivat. Ei ole selvää, onko rakennus, jossa kirkko kokoontuu, vaurioitunut vai ei.  Kaksi naapurirakennusta romahti sinne, missä Adanan baptistikirkon pastori ja unionimme pääsihteeri ja hänen perheensä asuvat. Adanan baptistikirkon kirkon jäsenet ovat kaikki kunnossa. He odottavat autoissa ja puistoissa.

Syyrian pahiten kärsineet alueet ovat Aleppo ja rannikon kaupungit. Aleppo, jossa meillä on myös yksi baptistikirkoistamme, on vaurioitunut pahasti. Ihmiset ovat jättäneet kotinsa ja etsivät suojaa turvallisemmilta alueilta. Meidän on katsottava, miten voimme auttaa kaikkia näitä ihmisiä. Syyrian ja Turkin baptistit tulevat ilmoittamaan avustustarpeista. 

Unkarin Baptist Aid’s Rescue 24 International Special Search and Rescue Team yhdessä ensihoitohenkilöstön kanssa lähetti avustustiimin heti maanantai-iltana. Tiimissä on 19 asiantuntijaa ja 7 pelastuskoiraa. Unkarin baptistien etsintä- ja pelastusryhmä on auttanut Turkissa sekä vuonna 1999 että vuonna 2001 tuhoisien maanjäristysten jälkeen.

Baptistien hyväntekeväisyyspalvelun pelastusryhmä aloitti tiistaina iltapäivällä maanjäristyspaikalla Turkin Antakyssa. Leirin pystyttämisen jälkeen he saivat koordinaatit ja tehtävän: heidän täytyi tarkastaa noin kaksituhatta taloa asutuksessa, joissa monet ovat jääneet raunioiden alle. Hyviä uutisia he saivat siitä, että romahtaneiden talojen alta kuului elämänmerkkejä. Joukkueen mukana oli seitsemän erikoiskoulutettua pelastuskoiraa, joiden rooli oli ratkaiseva pelastusoperaatiossa. Neljän tunnin työvuorossa neljä henkilöä oli samaan aikaan töissä.

Valitettavasti olosuhteet eivät ole suotuisat, kylmän lisäksi jälkijäristykset vaikeuttavat työtä.

Tiistaina klo 19 Unkarin aikaa Baptistien hyväntekeväisyyspalvelu HUBA Rescue24 International Firefighter and Search-Rescue Group pelasti pojan raunioiden alta. Hoito alkoi ja etsintä jatkui! Baptistien hyväntekeväisyyspalvelun pelastusryhmä on tiistain aikana nostanut Antakyassa kaksi eloonjäänyttä, 22-vuotiaan pojan ja 22-vuotiaan naisen satojen tuhansien asukkaiden, vakavasta katastrofista kärsineiden kaupunkien raunioilta lähellä Syyrian rajaa.

Me voimme rukoilla ja Jumala kuulee rukoukset. Jotta yksikin pelastuisi!