Huokaus kuullaan

”Illoin, aamuin ja keskipäivällä minä valitan ja huokailen, ja Hän kuulee minun ääneni.”

Ps. 55:18

Ehkäpä sinunkin elämässäsi on ollut ajanjaksoja, jolloin rukous on ollut huokailua Jumalan puoleen. Emme ehkä ole olleet yhtä kurjassa tilanteessa kuin Daavid tuota psalmia kirjoittaessaan. Psalmin nimi on Rukous petollisen ystävän vuoksi. Daavidin poika Absalom oli noussut kapinaan kuningasta vastaan, ja Daavidin ystävä ja neuvonantaja oli siirtynyt Absalomin puolelle. (2 Sam.15) Maa oli joutunut sisällissotaan. Daavid pelkäsi henkensä ja perheensä puolesta. Hän rukoili armoa ja luotti Jumalan oikeudenmukaisuuteen ja apuun.

Psalmin lopussa hän toteaa:” Heitä murheesi Herran huomaan, Hän pitää sinusta huolen, Hän ei salli vanhurskaan ikinä horjua.” Psalmi päättyy: ” Mutta minä turvaan Sinuun.”

Vaikka tuo tilanne toi Daavidille kauhua, niin rukous, jonka hän ilmeisesti lauloi Jumalalle, nosti hänen katsettaan tuosta tilanteesta Jumalan suuruuteen ja oikeudenmukaisuuteen.

Aivan kuten Daavidin rukous, niin meidänkin huokauksemme kuullaan. Ei ole väliä, miltä meistä tuntuu, huokaus kuullaan ja Hän, elävä Jumala, pelastaa meidät. Niin tuo psalmi 55 osoittaa. Ja vaikka vastaus ei tule meidän aikataulumme mukaisesti, niin silti meidät on kuultu. Ja kun ahdistus helpottaa, muista myös kiittää.

Siunattua kevättä sinulle.

Maija Neulanen

Kevät ja kevätkokous tulossa

Olemme johtokuntana päättäneet, että johtokunnan jäsenet vuorollaan julkaisevat hartauskirjoituksen ja tällä kertaa vuorossa oli Maija Neulanen Vaajakoskelta.

Kevään merkkejä ja revontulia seuratessa toivomme iloisempia aikoja niissä maailman kolkissa, joissa on menossa isot murheet ja myllerrykset. Helmikuulla olemme rukoilleet erityisesti Turkin ja Syyrian puolesta. Rukoilethan edelleen, jotta uskovien katseet niissä maissa jaksavat pysyä Herrassamme. Euroopan baptistinaisten viestissä pyydetään edelleen muistamaan:

  • Kirkkoja ja kirkon johtajia Turkissa ja Syyriassa hädässä olevien tukemisessa
  • Perheitä, jotka ovat menettäneet läheisiään ja joiden läheiset ovat kateissa
  • Tilapäisasumuksissa asuvia, joiden elämä on muuttunut suurten menetysten jälkeen
  • Viisautta ja mahdollisuuksia alueiden uudelleen rakentamiseen

Jumala on uskollinen ja kuulee rukouksemme niin läheistemme puolesta kuin maailman laajuisesti. Kun maanjäristysasia oli sydämelläni, niin muutaman kerran juuri silloin näin kuvan jostakin pelastuneesta.

Liisa Luodon äiti sai palvelutalopaikan, ja tämä asia on myös ollut rukousaiheenamme. Luodon perhe suunnittelee paluuta työalueelle 23.3. Rukoillaan, että äidin vanhan kodin tyhjennys sujuisi hyvin ja äiti viihtyisi uudessa kodissaan. Rukoillaan, että Liisa ja perhe kokevat iloa rukousvastauksista ja tästä ratkaisustaan, ja voisivat pian keskittyä jatkamaan tehtäväänsä rauhallisin mielin. Kuvissa Helinä ja Eelis Suomen talven iloissa.

Kevään tärkeä tapahtuma meille baptistinaisille on Naisten kevätkokous Tampereella. Tervetuloa mukaan suurin joukoin näkemään toinen toistamme ja päättämään loppuvuoden tapahtumista. Kevätkokouksen tarkemman ohjelman näet alla.

Siunausta sinulle kaikkien omien rukousaiheittesi keskellä

Raili Huhtala