Baptistinaisten kansainvälinen rukouspäivä 1.11. 2021 – Hengellisen työn monitoiminainen

Pohjois-Amerikassa koottuun rukouspäivän ohjelmaan on poimittu kaksi esimerkkiä rohkeista naisista – onhan tämänvuotisen rukouspäivän teemana ”Rohkea elämä!”. Päätimme suomalaisina baptistinaisina toimia, kuten useat maat jo aiempina vuosina. Näissä maissa esiteltävät henkilöt on valikoitu rukousohjelman sijaan omasta maasta. Näin mekin siis tänä vuonna teemme. Tässä artikkelissa esiteltävä rohkea baptistinainen on Raili Huhtala. Toinen esimerkkimme rohkeasta naisesta on hiljattain edesmennyt Anneli Dotson. Häntä koskevan tekstin voit lukea täältä.

Raili Huhtala on osallistunut jo nuoresta tytöstä asti hyvin monipuolisesti Tampereen baptistiseurakunnan työhön. Lapsityö, nuorisotyö, lastenleirit kesäisin ja talvisin sekä varttuneiden leirit kesäisin, naistentyö, keittiötyöt sekä leirialueen huoltaminen ovat muun muassa olleet osa sitä suurta työsarkaa, jolla Raili on vuosikymmenet palvellut. Jopa autoja ostaessaan hän on asettanut etusijalle sen, että auto voisi hyvin palvella niin ihmisten kuin tavaroidenkin kuljettamisessa erityisesti leireille. Lisäksi hän kuljetti nuorteniltoja vetäessään illan päätteeksi monet nuoret autollaan kotiovelle asti, jotta vanhempien ei tarvinnut pelätä sitä, miten heidän nuorensa pääsisi turvallisesti kotiin pimeänä vuodenaikana.

Työuransa opettajana – ja sittemmin rehtorinakin – tehnyt Raili on kantanut viimeiset pari vuosikymmentä sydämellään aivan erityisellä tavalla lähetystyötä, kaikkien entisten vastuiden lisäksi. Hän on halunnut auttaa Sierra Leonen baptistien omistamien koulujen opettajia, joista osalla ei ole varsinaista koulutusta työhönsä.

Aluksi Raili viipyi Sierra Leonessa lyhyitä aikoja, mutta eläköitymisen myötä myös pitempi työjakso maassa on mahdollistunut. Koronapandemia tuli keväällä 2020 kuitenkin väliin hänen kokonaisuudessaan vuoden mittaiseksi aiotussa projektissaan. Raili suorittaa projektin loppuosan työjaksolla, joka kestää lokakuun 2021 lopusta huhtikuun 2022 loppuun saakka.

Leiviskät käyttöön

”Etsikää ensin Jumalan valtakuntaa” sopii oikein hyvin motoksi Railin elämälle. Hän on lähtenyt pienestä liikkeelle ja Jumala on matkan varrella osoittanut hänelle aina uusia tehtäviä. Leiviskät on annettu Hänen käsiinsä ja käyttöönsä, ja Hän on enentänyt ne.

Ei sinunkaan tarvitse olla kokoaikainen hengellisen työn tekijä, vaan omassa leipätyössäsi ja sen ohella voit hyvin palvella lahjoillasi Jumalaa. Seurakunnissa on paljon tehtäviä, joihin tarvitaan vapaaehtoisia. Mutta jotain sinulta vaaditaan: itsesi ”unohtamista”, rohkeutta ja pitkäjänteisyyttä.

Juuri tästä on ollut kyse Railin elämässä ja valinnoissa. Vaikka iän myötä ei terveyskään ole enää priimakunnossa, Raili haluaa jakaa vuosikymmenien varrella opetustyössä kertynyttä osaamistaan edelleen. Muistetaan häntä päivittäin rukouksissamme!

Teksti: Anneli Lohikko

Baptistinaisten kansainvälisen rukouspäivän raamattutunnin voit lukea halutessasi täältä.

Voit halutessasi lukea muitakin rukouspäivämateriaalin englanninkielisiä tekstejä rohkeista naisista nettiosoitteesta:
www.bwawd.org/courageous-life-stories.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s