Loista palvelemisen kautta – baptistinaisten rukouspäivä

Maailman baptistinaiset kokoontuvat perinteisesti rukoilemaan marraskuun ensimmäisenä maanantaina, joka tänä vuonna on 4.11. Kyseisen vuorokauden kuluessa aina jossain päin maapalloa baptistinaiset rukoilevat yhteisten aiheitten puolesta. Liity toki mukaan!

Vuoden 2019 rukouspäivän rukousaiheisiin voit tutustua täällä. Kannattaa kuitenkin vähintäänkin silmäillä myös muita rukouspäivän materiaaleihin kuuluvia tekstejä, joissa baptistinaiset jakavat syvällisiä, Raamatusta nousevia ajatuksiaan:

  • Vuosi 2019 päättää maailman baptistinaisten viisivuotisen teeman ”Nouse, loista”. Kuluvana vuonna teemaa on lähestytty erityisesti palvelemisen näkökulmasta. Rukouspäivän materiaalin valmistelleiden Karibian alueen baptistinaisten puheenjohtaja Yvonne Pitterin mietteitä palvelemiseen liittyen voit lukea täältä. Pitter paitsi tarjoaa tekstissään syitä palvella, rohkaisee myös niitä, jotka miettivät, onko heistä palvelemaan jossakin tietyssä tehtävässä.
  • Baptistien maailmanliiton naistenosaston puheenjohtaja 2015-2020 toimiva Ksenia Magda pohtii omassa tekstissään muun muassa, mikä erottaa orjan palvelustyön talon tyttären suorittamista pelveluksista. Olemmeko naisina ymmärtäneet, ettemme ole orjia, vaan tyttäriä? Lue aiheesta lisää täältä.
  • Jamaikalainen Sylvia Henry johdattaa meidät raamatuntutkisteluun, jonka kautta pääsemme pohtimaan muun muassa, millaisen esimerkin palvelemisesta Jeesus antaa ja miten voimme kirkastaa Häntä palvelemisemme kautta.

Kaikki maailman baptistinaisten rukouspäivään liittyvät sivustolla julkaistut tekstit on kääntänyt Anneli Lohikko. Suuri kiitos tästä palvelutyöstä!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s